Over de NVEPC

Wij zijn de vereniging van plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in esthetische plastische chirurgie,
ook wel cosmetische (plastische) chirurgie genoemd.

Cosmetische chirurgie is dat deel van de plastische chirurgie dat zich bezig houdt met het verbeteren van het uiterlijk van het gezicht, borsten en de rest van ons lichaam. Deze uiterlijke kenmerken kunnen door veroudering veranderd zijn zoals oa het geval is bij verslapping van huid rondom de ogen, borstvorm- en volume verandering en slapte van huid van (delen) van het gezicht en/of de hals.

Hiernaast behandelen we patiënten die al hun hele leven zich storen aan bijvoorbeeld de stand van hun neus, ongelijke borsten of lokale vetophopingen waar dan ook op het lichaam. Ook niet-chirurgische behandelingen als huidverjonging middels laser of chemische peelings, botox en fillers (middels oplosbare fillers) zijn zaken waar wij u over kunnen adviseren en/of behandelen.

De Nederlandse Vereniging Esthetische Plastische Chirurgie heeft als hoogste prioriteit

  • Patiëntveiligheid.
    De Nederlandse Vereniging Esthetische Plastische Chirurgie bestaat sinds 21 jaar en stelt de hoogste eisen aan haar leden. Zij verzorgt continue scholing zodat haar leden van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn. De gekwalificeerde leden dragen zorg voor patiëntveiligheid in Nederland wat betreft alle esthetische danwel cosmetische ingrepen.
  • Kies uw esthetisch plastisch chirurg met vertrouwen.
    De NVEPC helpt om patiënten met een veilig gevoel een gekwalificeerde en ervaren esthetisch plastisch chirurg te vinden in zijn of haar buurt. De leden zijn esthetisch georiënteerd na de algemene opleiding tot plastisch chirurg van 6 jaar. Naast dat zij 6 jaar zijn opgeleid in een academische en perifeer ziekenhuis houden zij zich strikt aan de richtlijnen die door de beroepsgroep voor esthetische ingrepen zijn opgesteld. De NVEPC screent haar leden nauwgezet en een actieve houding is vereist.
  • Voorlichting over de verschillende cosmetische operaties en behandelingen.
    Op deze website kunt u zich goed inlezen over de verschillende behandeling en objectieve informatie krijgen in welke privéklinieken, ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (ZBC) van onze leden u terecht kunt voor een goed advies en optimale behandeling.